Раді рекомендують розглянути проект Виборчого кодексу у другому читанні

Раді рекомендують розглянути проект Виборчого кодексу у другому читанні

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендував парламенту винести на розгляд у другому читанні проект Виборчого кодексу.

Відповідне рішення члени комітету ухвалили на засіданні у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час роботи (над проектом Виборчого кодексу - ред.) було запропоновано велику кількість поправок уже від робочої групи, які не були внесені суб'єктами права законодавчої ініціативи до того, як запрацювала робоча група. І відповідно, робоча група звертається до комітету з тим, щоб комітет запропонував включити їх до таблиці... і передати їх уже в таблиці разом із тими правками, які були подані суб'єктами", - сказав голова комітету Руслан Князевич.

Водночас у коментарі журналістам після засідання член комітету та робочої групи, яка працювала на проектом Виборчого кодексу, народний депутат Олександр Черненко уточнив, що комітет прийняв рішення передати проект Виборчого кодексу, підготовлений до другого читання, на розгляд сесійної зали.

"Комітет вирішив не виносити рішення щодо кожної із 4 тисяч поправок... Тому рішення комітету є таким, що до другого читання передається проект Виборчого кодексу... Але оскільки комітет не визначився щодо кожної поправки, то кожну з них Верховна Рада буде розглядати, голосувати "за" або "проти", якщо самі автори поправок не відкличуть їх", - пояснив Черненко.

За його словами, очевидно, депутати почнуть розглядати документ у другому читанні з наступного пленарного тижня - "вже з вівторка".

Читайте також: Парубій просить комітет ВР розглянути сьогодні відставку Гройсмана

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 листопада 2017 року ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1). До законопроекту було подано понад 4000 правок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-