Шуфрич звинуватив Порошенка і Турчинова у державній зраді - генпрокурор

Шуфрич звинуватив Порошенка і Турчинова у державній зраді - генпрокурор

Укрінформ
Нардеп Нестор Шуфрич подав до Генпрокуратури заяву про вчинення державної зради екс-президентом Петром Порошенком і екс-секретарем РНБО Олександром Турчиновим.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, передає Укрінформ.

"Останні дні діячі минулого почали закидати нас десятками заяв про скоєння злочину. Одну із них я взяв із собою. Відомий пан Шуфрич приніс у Генпрокуратуру заяву про скоєння Турчиновим і Порошенком злочину. За його заявою, вони посміли дати наказ військам стріляти у тих, хто окуповував нашу землю, а значить мають відповісти, як він вважає, по статті 111 Кримінального кодексу - це державна зрада", - сказав він.

Читайте також: Портнов учетверте поскаржився на Порошенка до Держбюро розслідувань

Луценко вважає подання цієї заяви Шуфричем проявом реваншу. Генпрокурор зазначив, що заяви від представників режиму Януковича до правоохоронних органів є однією з причин, чому він не подав у відставку.

"Це не про Турчинова і не про Порошенка. Це про тисячі убитих і сотні тисяч синів, які пройшли фронт. Це спроба переписати історію і зробити злочинцями тих, хто любить і боронить свою країну. І я буду залишатися тут, не дивлячись на те, що це не дуже популярна позиція, щоб ці заяви нічого не мали спільного із законом", - резюмував він.

Як раніше повідомляло агентство, Луценко планує піти у відставку після парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-