Портнов учетверте поскаржився на Порошенка до Держбюро розслідувань

Портнов учетверте поскаржився на Порошенка до Держбюро розслідувань

Укрінформ
Колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов подав до Державного бюро розслідувань чергову заяву про нібито злочин екс-президента Петра Порошенка.

Про це Портнов повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Друзі, поки відносно Порошенка йдуть першочергові слідчі дії щодо трьох перших кримінальних проваджень про державну зраду, відмивання коштів, зловживання службовим становищем, легалізацію в офшорах злочинних доходів і несплату податків, сьогодні ми звернулися з четвертою заявою про злочин Порошенка — спробу узурпації ним судової влади", - написав він.

Як повідомлялося, екс-заступник глави Адміністрації колишнього президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що подав до Державного бюро розслідувань заяву зі звинуваченням колишнього президента України Петра Порошенка у скоєнні злочину. Так, за словами Портнова, Порошенка вважають "причетним до державної зради, спроби захоплення державної влади і перевищення влади та службових повноважень".

Читайте також: У БПП кажуть, що звинувачення Порошенка — помста за націоналізацію ПриватБанку

Раніше, 19 травня, Портнов заявив про повернення в Україну.

Стосовно Портнова українські правоохоронці розслідували кримінальне провадження за статтею "державна зрада". Генпрокуратура розшукувала Портнова за обвинуваченням у причетності до масових вбивств активістів на Майдані у 2014 році. Прокуратура Криму перевіряла причетність Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова. Портнов зняв обвинувачення через суд.

Портнов був радником Віктора Януковича у 2011-2014 роках, заступником глави АП Януковича, членом Ради Нацбанку України. У 2005-2010 роках був головним юристом команди Юлії Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-