Зеленський з Меркель узгодили перші кроки для повернення миру на Донбас

Зеленський з Меркель узгодили перші кроки для повернення миру на Донбас

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський та канцлер ФРН Ангела Меркель узгодили перші спільні кроки у напрямку активізації зусиль для повернення миру на Донбас, зокрема в рамках Нормандського формату.

Зеленський також планує найближчим часом провести телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомляється у п'ятницю на сайті глави Української держави.

"Відбулася телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Співрозмовники обговорили перші заходи у рамках підтримки активного політичного діалогу на високому рівні. Окрему увагу було приділено розвитку ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Зеленський та Меркель підтвердили обопільну зацікавленість в активізації зусиль з метою повернення миру на Донбас, у тому числі в рамках Нормандського формату. Були узгоджені перші спільні кроки у цьому напрямку.

Читайте також: У Берліні очікують від Путіна готовності до діалогу з Зеленським

"Президент України планує найближчим часом провести телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном", - додали у прес-службі українського Президента.

Як повідомляв Укрінформ, раніше на сайті глави німецького уряду з'явилося повідомлення, що канцлер ФРН Ангела Меркель провела в п'ятницю телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським.

Повідомлялося, що основними темами обговорення стали двостороння співпраця між Німеччиною і Україною, а також внутрішні події в Україні, включаючи ситуацію на сході. Як наголошувалося, обидва співрозмовники підтвердили необхідність повного виконання Мінських угод і зацікавленість у продовженні тісного співробітництва в Нормандському форматі. Канцлер також привітала Президента Зеленського зі вступом на посаду 20 травня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-