У ГПУ назвали орієнтовну дату наступного допиту Портнова

У ГПУ назвали орієнтовну дату наступного допиту Портнова

Укрінформ
У Генеральній прокуратурі України вважають, що екс-заступник голови Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрія Портнов своєю заявою про роль керівництва ГПУ в приховуванні масових вбивств на Майдані намагається дискредитувати розслідування.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Офіційних заяв він (Портнов – ред.) не зробив. І відповідно ніяких даних конкретних не навів, тобто це якісь загальні емоційні виступи, на мою думку. Це бажання дискредитувати розслідування. Він намагався говорити слідчим, що ви там щось погано розслідували чи ваше керівництво, але ніяких фактів наведено не було. Офіційної заяви подано не було», – цитує Радіо Свобода керівника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка.

За його словами, Портнов допитувався вчора у справі Майдану як свідок, жодних повідомлень про підозру відомство йому не повідомляло, оскільки поки не зібрано достатньо доказів для відкриття провадження щодо злочину. "...є провадження майданівські, створення злочинної організації, в якій підозрюється колишній президент і ще дві справи, в яких він (Портнов – ред.) буде допитуватися, і по яких він перевіряється. На сьогодні йому не повідомлено про підозру», – сказав Горбатюк.

Зазначається, що наступний допит Портнова відбудеться орієнтовно за 7-10 днів, оскільки той повідомив слідчим, що буде за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури викликало екс-заступника глави Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Портнова на допит у справі Майдану на 11:00 27 травня. Портнов прийшов на допит раніше призначеного йому терміну.

19 травня він повернувся в Україну після 5 років проживання за кордоном.

Читайте також: Портнов каже, що "чудово провів" у ГПУ 3,5 години

Стосовно Портнова українські правоохоронці розслідували кримінальне провадження за статтею "державна зрада". Генпрокуратура розшукувала Портнова за звинуваченням у причетності до масових убивств активістів на Майдані 2014 року. Прокуратура Криму перевіряла причетність Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова. Портнов зняв звинувачення через суд.

Портнов був радником Януковича в 2011-2014 роках, заступником глави АП Януковича, членом Ради Нацбанку України. У 2005-2010 роках був головним юристом команди Юлії Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-