"Батьківщина" підтримає виборчий законопроект Зеленського - Тимошенко

Укрінформ
Фракція "Батьківщина" буде голосувати за зміни до закону "Про вибори народних депутатів України", внесений до ВР Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це сказала лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко з трибуни ВР на позачерговому засіданні парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам потрібна нова відповідальна виборча система без мажоритарки. І на вибори парламентські треба йти виключно з новою системою, інакше нічого не зміниться. Ми голосуємо "за", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що чинному парламенту потрібні дострокові вибори, "але якщо провести вибори за старою системою, то я хочу у всіх депутатів у цьому залі запитати, чи хочемо ми, щоб зберігалися ті кулуарні, корупційні порядки, які є у цій Верховній раді, ви ж усі знаєте, як працюють з урядом окремі депутати...".

На думку Тимошенко, потрібно негайно міняти виборчий закон, бо це "основа політичної системи України".

"Добре, що сьогодні запропонували нову виборчу систему, то давайте за неї проголосуємо", - сказала Тимошенко.

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроект Зеленського про вибори

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Президент України Володимир Зеленський звернувся до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України у середу, 22 травня, та включити до порядку денного розгляд питань стосовно внесення змін до законів України "Про вибори народних депутатів України" та "Про публічні закупівлі". Президент нагадав, що ці питання були визначені під час консультацій Президента України з Головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій (депутатських груп) щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-