Парубій просить Зеленського конкретизувати назви законопроектів, запропоновані для розгляду

Парубій просить Зеленського конкретизувати назви законопроектів, запропоновані для розгляду

Укрінформ
Голова Голова ВР Андрій Парубій звертається до Президента Володимира Зеленського конкретизувати номери законопроектів, які він пропонує включити до порядку денного позачергового пленарного засідання парламенту в середу, 22 травня.

Про це йдеться у листі спікера до глави держави, направленому 21 травня і опублікованому 22 травня, повідомляє прес-секретар Голови ВР.

“Прошу Вас конкретизувати номери законопроектів, які Ви пропонуєте завтра включити до порядку денного позачергового пленарного засідання Верховної Ради України”, - ідеться у листі.

Парубій, звертаючись до Президента, також зазначає, що відповідно до положень Регламенту Верховної Ради України при формуванні порядку денного пленарного засідання мають зазначатися, зокрема, реєстраційні номери та назви законопроектів, які передбачені для розгляду.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Президент України Володимир Зеленський звернувся до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України у середу, 22 травня, та включити до порядку денного розгляд питань стосовно внесення змін до законів України "Про вибори народних депутатів України" та "Про публічні закупівлі". Президент нагадав, що що ці питання були визначені під час консультацій Президента України з Головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій (депутатських груп) щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання.

Читайте також: Сумно і тривожно: Парубій відреагував на указ про розпуск ВР

Увечері 21 травня Голова Верховної Ради Андрій Парубій видав розпорядження "Про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України" 22 травня 2019 року о 12:00.

Глава Адміністрації Президента Андрій Богдан в ефірі телеканалу “112 Україна” зазначив, що президентський законопроект про вибори буде внесений до ВР вранці 22 травня.

Згідно з порядком денним, парламентарії 22 травня розглянуть два президентських законопроекти “Про внесення змін до закону України "Про вибори народних депутатів України" та “Про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі". Наразі на сайті Верховної Ради відсутні реєстраційні номери і тексти законопроектів. Зазначені відповідальні за законопроекти.

20 травня під час інавгураційної промови Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради.

У вівторок, 21 травня, він провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій, під час якої, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-