Бекешкіна здивована “цифрами” довіри до Ради від Зеленського

Бекешкіна здивована “цифрами” довіри до Ради від Зеленського

Укрінформ
Директор Фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна заявляє, що Верховній Раді довіряють 12% громадян, а не 4%, як сказав Президент України Володимир Зеленський.

Про це Бекешкіна написала на своїй сторінці у Facebook.

“Читаю на сайті Президента України: «Головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції – 4%. Це – оцінка роботи парламенту і найвагоміший аргумент для припинення його повноважень". У мене питання: звідки взялися 4%? Я старанно шукала, останні вимірювання рейтингів довіри до інституцій, які знайшла - в опитуванні Центру Разумкова (лютий 2019): переважно і повністю довіряють Верховній Раді 12%. Звісно, 12% - це теж малувато. Але ж не 4%”, - зазначила Бекешкіна.

Вона додала, що загалом довіра до ВР була відносно вагомою лише одразу після обрання, але й тоді негатив переважав.

Бекешкіна також зазначила, що у грудні 2015 року, через рік після обрання, повна і переважна довіра до ВР, згідно з опитуванням "Демократичних ініціатив" і КМІСу, становила 9,5%.

“Тобто, за цією логікою, розпускати ВР треба було вже через рік після обрання?”, - цікавиться соціолог.

Крім того, як зауважила Бекешкіна, до інших державних інституцій, особливо до судів, довіра на тому ж рівні (особливо до судів).

Читайте також: Бекешкіна про вибори: Це лише ілюзія об’єднання

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів на 21 липня.

Як зазначав глава держави, головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян до парламенту, а юридичною підставою - відсутність коаліції з 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-