Бекешкіна про вибори: Це лише ілюзія об’єднання

Бекешкіна про вибори: Це лише ілюзія об’єднання

Укрінформ
Попри високий результат Володимира Зеленського, останні вибори не об’єднали Україну, а тільки створили ілюзію такого об’єднання, вважає Ірина Бекешкіна, українська соціолог, директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Таку думку вона висловила в ефірі Громадського.

«Коли ми аналізували виборців Зеленського - вони діляться, вони діляться так, як ділиться країна. Насправді це ілюзія об’єднання, це наслідок невизначеності, тому що кожен у Зеленського вкладає свої мрії, свої побажання і очікування», - заявила Бекешкіна.

Вона навела приклад: серед виборців Петра Порошенка 80% виступають за членство в НАТО, а серед виборців Зеленського з цього ж питання зовсім інші цифри: 37% підтримують вступ в Альянс, 33% - за нейтральний статус, а 6% - за військовий союз з Росією.

«І по багатьох питаннях, які ділять країну, воно саме так. Тому я б не сказала, що це об’єднання стабільне і надійне», - зазначила соціолог.

Читайте також: ЦВК опрацювала понад 95% електронних протоколів

На думку Бекешкіної, країну під час виборів об’єднало гасло «так далі жити не можна».

«Оце бажання - це певний вирок політичній системі, політичній еліті. Об’єднало, так би мовити, заперечення існуючого. А що стосується позитивної майбутньої програми, то тут, скоріше за все, Україна залишилась роз’єднаною», - резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з результатами 90,1% опрацьованих ЦВК електронних протоколів, лідирує Володимир Зеленський, за якого свої голоси віддали 73,17% виборців, за Петра Порошенка проголосували 24,50% виборців.

Явка виборців становила 62,07%

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-