У списку партії

У списку партії "Голос" не буде чинних депутатів — Вакарчук

Укрінформ
Український музикант, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук не планує включати чинних депутатів Верховної Ради до списку своєї партії "Голос" на парламентських виборах.

Про це він заявив у програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене є така ідея: щоби в нашому списку, якщо вибори не будуть проходити за новою системою, були зовсім нові обличчя, тому що на це є запит людей. Тому я буду пропонувати партії ухвалити таке рішення, щоб чинних народних депутатів саме в списку в нас не було", - сказав Вакарчук.

При цьому він зауважив, що в списку партії "Голос" буде багато молодих і нових облич, які вже зарекомендували себе і у владі, і в політиці, і на місцевому рівні.

Читайте також: Вакарчук: Ми пропонуємо рішення, яких інші ще ніколи не пропонували

Разом з тим він усвідомлює, що на мажоритарних округах є багато порядних і дієвих народних депутатів, які можуть себе проявити, які вже мали можливість упродовж попередніх п'яти років підтвердити свою ефективність.

"І ми з радістю деяких з них підтримаємо і готові підставити їм плече і йти разом. Але сьогодні в першу чергу треба заводити нових людей - людей із новою якістю політики, які будуть ставити інтереси держави понад усе", - уточнив Вакарчук.

Читайте також: Вакарчук заявив, що не кине концертну діяльність заради політики

Він також підкреслив, що парламент є на сьогодні "саме тим місцем, де приймаються ключові рішення, які впливають на долю і життєву ситуацію кожного українця".

"Саме парламент визначає наші можливості з точки зору охорони здоров'я, освіти, соціального забезпечення — саме там приймаються закони, пов'язані зі справедливістю. Саме звідти починаємо ефективно боротися з корупцією. Тому ми не вагаючись прийняли для себе рішення, що ми йдемо в парламент, бо ми хочемо змінювати країну", - уточнив Вакарчук.

Читайте також: Прохідний бар'єр у Верховну Раду долають чотири партії

Водночас Вакарчук зауважив, що партія "Голос" готова як до чергових, так і до позачергових виборів до Верховної Ради.

"Ми готові до виборів при строковій ситуації, достроковій ситуації, тому що зараз не час думати про те, які труднощі чи чого хотів. Ми не маємо часу та енергії, аби втрачати їх на те, щоб думати, кому це вигідно чи ні. Ми хочемо реалізувати цей запит на зміни, яких сьогодні громадяни насправді хочуть", - сказав Вакарчук.

Читайте також: “Голос” Вакарчука іде на вибори, коли б вони не були

Як повідомлялося, 16 травня Вакарчук оголосив про створення партії "Голос" та участь у парламентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-