Зниження тарифів зараз може призвести до серйозної кризи — Гройсман

Зниження тарифів зараз може призвести до серйозної кризи — Гройсман

Укрінформ
Зниження тарифів на даному етапі життя країни може призвести до серйозної кризи.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав у  вечірньому ефірі телеканалу ICTV в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якби це було можливо, я б це зробив позавчора. Я думаю, що спроба знизити тарифи може за собою повести серйозну кризу. Це й розторгнення всіх наших міжнародних договорів і фактично доведення країни до фінансової кризи. Чому? Тому що зобов'язання за ціною на газ були узяті не моїм урядом, не урядом Арсенія Яценюка, вони були узяті у 2008 році", - сказав Гройсман. 

При цьому Прем'єр-міністр не взявся роботи прогноз щодо найближчого візиту представників Міжнародного валютного фонду.

"Це питання потрібно адресувати Президенту. Коли приїздить місія Міжнародного валютного фонду, вона завжди планує перегляд програми, у якій є чотири підписи: підпис Президента України, Прем'єр-міністра України, підпис міністра фінансів та підпис голови Національного банку України. Я можу вам сказати, що Президент має зараз провести переговори з МВФ, обговорити параметри програми. І як Президент домовиться про новий перегляд, то він просто це повідомить"- наголосив Глава уряду

Водночас він закликав владу працювати над пошуками тих шляхів, які дозволять зробити газ для українських громадян дешевшим.

Читайте також: Тарифи, медицина, дороги: Зеленський назвав, що робить українців нещасливими

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу на вірність Україні та приступив до виконання обов'язків Глави держави. У своїй промові він закликав урядовців написати заяви про відставку та оголосив намір розпустити парламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-