Порошенко розповів про свої плани в політиці

Порошенко розповів про свої плани в політиці

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко ще раз заявив, що залишається в політиці, аби захистити здобуте в державі за 5 років і не дозволити нікому звернути з курсу на євроінтеграцію.
Про це він сказав у своєму прощальному зверненні на посаді Президента, яке оприлюднене на офіційному сайті глави держави.

"Мене, звичайно, тривожить те, що позитивні зміни, там де вони є, ще не стали незворотними. Тому, виходячи з офісу Президента, не можу піти із політики. Залишаюся в ній не заради якоїсь посади. Врешті-решт, найвищу й найпочеснішу з них я вже обіймав і вище рухатися нема куди", - зазначив Порошенко.

Він заявив, що бачить своїм обов'язком – спираючись на підтримку громадськості, захистити вже здобуте у державному будівництві, нікому не дозволити ані звернути з курсу на членство в Євросоюзі та НАТО, ані "тишком-нишком спустити його на гальмах".

За словами Порошенка, просто ритуальних проєвропейських та євроатлантичних декларацій з боку нового керівництва державою замало, потрібна повсякденна важка праця в цьому напрямку. Саме цього, наголосив Президент, він як громадянин вимагатиме від нової влади, і в чому готовий водночас підставити їй своє плече.

Так само, підкреслив Порошенко, він не дозволить новій владі звернути з вивіреного курсу, а будь-які спроби, - "різкі чи повзучі, явні чи приховані, - повернути країну у сферу російського впливу отримають рішучу відсіч".

Читайте також: Порошенко про своє президентство: Час усе розставить по місцях

Президент також нагадав, що стратегічна мета, яку він проголосив під час передвиборчої кампанії, залишається в силі – до 2023 року подати заявку на членство в Європейському Союзі та отримати План дій щодо членства в НАТО. "Лише це гарантує незалежність країни та безпеку кожного з нас. Досягнення такої мети – завдання кожного відповідального громадянина. Моє – в тому числі", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що беззаперечно вірить в успіх нашої країни і в її європейське майбутнє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-