Порошенко пишається, що за останні 5 років Україна і ЄС зблизились, як ніколи

Порошенко пишається, що за останні 5 років Україна і ЄС зблизились, як ніколи

Укрінформ
Петро Порошенко пишається тим, що саме за його президентства Україна і ЄС стали близькі, як ніколи раніше.

Про це він сказав під час урочистих заходів з нагоди відзначення Дня Європи у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Угода про асоціацію, створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, безвіз, глибока секторальна інтеграція – це закладає основу сучасної європейської Української держави. Пишаюсь, що за період мого президентства Україна та ЄС стали ближче, як ніколи раніше в історії”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Українці сьогодні відзначають День Європи

Він подякував лідерам ЄС – колишнім і чинним, Дональду Туску та Жан-Клоду Юнкеру, – за особливий внесок у спільну історію успіху.

Президент також подякував послу ЄС в Україні Х'югу Мінгареллі - за "велику енергію та частинку душі, яку він подарував становленню європейської України".

Глава держави закликав тих людей, які прийдуть на керівні посади в Україні, зберегти довіру та солідарність ЄС із Україною, зміцнювати проукраїнську міжнародну коаліцію, яка разом з Україною протистоїть агресії РФ та підтримує реформи. Він також просить їх посилювати санкційний тиск західних країн на РФ до повного відновлення територіальної цілісності країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-