"Гра у парламенті": у команді Зеленського відреагували на розпад коаліції

Укрінформ
У команді новообраного президента Володимира Зеленського назвали "грою" розпад коаліції у Верховній Раді та заявили, що Україна потребує глибинних реформ, а для цього потрібен дієздатний парламент.
Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Зеленського, коментуючи припинення діяльності парламентської коаліції "Європейська Україна".

"Сьогодні одна з фракцій у Верховній Раді вирішила вийти з "коаліції". Але як можна вийти з того, чого немає? Фактично коаліції не існує вже три роки – з того часу, як її залишили фракції "Самопомочі", "Батьківщини" та Радикальної партії Олега Ляшка. Тож нинішня гра у парламенті – чергове свідчення того, що депутатам байдуже до людей, які їх обрали. Подовжити своє безтурботне існування для них важливіше", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції в Раді

Водночас у прес-службі Зеленського заявили, що країна потребує змін і глибинних реформ. "Це – запит українського народу. І для його реалізації потрібен дієздатний парламент", - наголошується також у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції "Європейська Україна" з 17 травня і закликав народних депутатів розпочати консультації з формування нової. Про це він заявив під час засідання парламенту після оголошення голови фракції "Народний фронт" Максима Бурбака про вихід фракції із коаліції.

Раніше у п’ятницю, 17 травня, фракція "Народний фронт" ухвалила рішення про вихід із коаліції у Верховній Раді та закликала до створення нової. Відтепер парламент має 30 днів для формування нової більшості, а президент позбавляється права розпустити Раду на підставі відсутності коаліції. При цьому 30-денний термін закінчиться до 16 червня, а від цієї дати розпуск Ради буде вже неможливим, оскільки Конституцію це заборонено за півроку до чергових парламентських виборів.

Раніше у штабі новообраного президента України заявили, що Володимир Зеленський, інавгурація якого відбудеться 20 травня, ініціюватиме розпуск Верховної Ради через відсутність 226 народних депутатів у коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-