Суд узявся за справу про заборону виїзду з України для 180 ТОП-чиновників

Суд узявся за справу про заборону виїзду з України для 180 ТОП-чиновників

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної поліції, Служби безпеки України та Держприкордонслужби щодо заборони виїзду з України після виборів для 180 топ-чиновників.
Про це повідомляє прес-служба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони після проведення парламентських та президентських виборів виїзду з України топ-чиновників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд розглядатиме справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Читайте також: До суду Києва надійшов вже третій позов щодо заборони виїзду топ-чиновникам

Як повідомлялося, позивач, зокрема, просить суд "визнати протиправною бездіяльність Нацполіції щодо не проведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки та не протидії організованій злочинності особами, які обіймають політичні посади" і які, на думку позивача, могли вчиняти корупційні злочини. Також позивач просить визнати протиправною і бездіяльність СБУ щодо не проведення всіх заходів задля забезпечення захисту національної безпеки від організованої злочинності.

Серед третіх осіб, окрім Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради Андрія Парубія та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у справі згадуються понад 50 народних депутатів БПП, більше ніж 40 членів уряду, голова правління НАК «Нафтогаз України», а також судді Верховного Суду і члени ВККСУ. Загалом 180 третіх осіб.

Раніше суд відкрив провадження у справі за позовом журналіста Олександра Дубінського, який також просить суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-