До суду Києва надійшов вже третій позов щодо заборони виїзду топ-чиновникам

До суду Києва надійшов вже третій позов щодо заборони виїзду топ-чиновникам

Укрінформ
До Окружного адміністративного суду Києва надійшов вже третій позов щодо заборони після виборів виїзду з України топ-чиновникам.

Про це інформує прес-служба ОАСК.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов ще один позов до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони після проведення парламентських та президентських виборів виїзду з України топ-чиновників", - йдеться у повідомленні.

Так, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Нацполіції щодо не проведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки та не протидії організованій злочинності особами, які обіймають політичні посади і які, на думку позивача, могли вчиняти корупційні злочини.

Читайте також: Окружний адмінсуд ухвалив ще одне рішення щодо ПриватБанку на користь Коломойського - НБУ

Також позивач просить визнати протиправною і бездіяльність СБУ щодо не проведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки від організованої злочинності цими особами.

Також серед позовних вимог – визнати протиправною бездіяльність Адміністрації ДПСУ щодо не проведення систематизації та не розроблення пропозицій для внесення змін до законодавства України щодо заборони виїжджати за кордон цим високопосадовцям.

"Серед третіх осіб, окрім Президента України Петра Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, зазначено понад 50 народних депутатів президентської фракції, більше ніж 40 членів Уряду, голова правління НАК «Нафтогаз України», а також судді Верховного Суду і члени ВККСУ", - додали у суді.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження за цим адмінпозовом.

Раніше у ОАСК повідомили, що до них надійшов позов від Давида Жванії до Нацполіції, СБУ та Адміністрації ДПСУ щодо заборони виїжджати за кордон Президенту Петру Порошенку, Голові Верховної Ради Андрію Парубію та іншим високопосадовцям, зокрема, і суддям Верховного суду та апеляційного суду, впродовж одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення.

Пізніше журналіст телеканалу "1+1" Олександр Дубінський також подав до ОАСК позов, у якому просить заборонити високопосадовцям виїжджати за кордон впродовж одного року після проведення парламентських та президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-