Гройсман просить депутатів об'єднатися й працювати, а не

Гройсман просить депутатів об'єднатися й працювати, а не "ляпати язиком" на ТБ

Укрінформ
Усі гілки влади мають об'єднатися та протягом наступних п'яти місяців ретельно попрацювати на розвиток країни, а не тільки заради виборів.
Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я хочу закликати зараз кожного з присутніх народних депутатів, якій має мандат, - об'єднаймось, визначмо спільний порядок денний, змінимо систему прийняття рішень, змінимо країну за цих 5 місяців. Ми можемо це зробити, досвід у нас є”, - сказав Гройсман.

Він зазначив, що нині бачить для цього вікно можливостей, шанс приймати ефективні рішення, а не просто ходити на телебачення та "ляпати своїм язиком, обливати брудом усіх інших та робити все для того, щоб країна була слабкою”.

Читайте також: Гройсман переконує депутатів, що можна жити й без недоторканності

Прем’єр-міністр також наголосив, що саме завдяки цьому парламенту вдалося ухвалити низку фундаментальних рішень, необхідних для країни.

Як повідомлялося, раніше у штабі новообраного президента України заявили, що Володимир Зеленський, інавгурація якого відбудеться 20 травня, ініціюватиме розпуск Верховної Ради через відсутність 226 народних депутатів у коаліції.

Раніше у п’ятницю, 17 травня, фракція "Народний фронт" ухвалила рішення про вихід з коаліції у Верховній Раді та закликала до створення нової. Відтепер парламент має 30 днів для формування нової більшості, а президент позбавляється права розпустити Раду на підставі відсутності коаліції. При цьому 30-денний термін закінчиться до 16 червня, а від цієї дати розпуск Ради буде вже неможливим, оскільки Конституцією це заборонено за півроку до чергових парламентських виборів.

Коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна" створили 27 листопада 2014 року. Тоді до неї увійшли фракції Блоку Петра Порошенка, "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія, "Батьківщина". В її складі було 302 депутати. Пізніше "Самопоміч", Радикальна партія і "Батьківщина" заявили про вихід із коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-