Рада відхилила постанови про скасування мовного закону

Рада відхилила постанови про скасування мовного закону

Укрінформ
Рада відхилила проекти постанов 5670-д-П, 5670-д-П1, 5670-д-П2, 5670-д-П3 про скасування рішення Верховної Ради від 25 квітня 2019 року про прийняття закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Отже, колеги, відхилені всі постанови, що відкриває шлях до підписання закону про функціонування української мови", - сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Жоден з чотирьох проектів постанов про скасування рішення Верховної Ради про прийняття закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" не набрав мінімально необхідних для прийняття 226 голосів.

Проекти постанов 5670-д-П, авторами якого є голова фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський та його заступник Олександр Вілкул, а також 5670-д-П1, який внесли депутати Юрій Бойко, Нестор Шуфрич, Василь Німченко, Михайло Папієв, Юрій Мірошниченко та Юлій Іоффе набрали 34 голоси.

Читайте також: Комітет рекомендує Раді розглянути проекти постанов щодо скасування "мовного" закону

За інші аналогічні проекти постанов №5670-д-П2 депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Долженкова та 5670-д-П3 представників Опоблоку Михайла Папієва та Миколи Скорика і позафракційного Сергія Данаєва проголосували 33 парламентарії.

Таким чином, тепер немає перешкод для підписання мовного закону Головою ВР.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 25 квітня, Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон про мову відразу після надходження його на підпис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-