Комітет рекомендує Раді розглянути проекти постанов щодо скасування

Комітет рекомендує Раді розглянути проекти постанов щодо скасування "мовного" закону

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту рекомендував ВР розглянути на засіданні чотири проекти постанов про скасування рішення щодо ухвалення у другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комітет вирішив ухвалити висновок комітету на проект постанови... та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту постанови", - йдеться в рішенні комітету.

Проекти постанов щодо скасування рішення про ухвалення закону про мову були подані народними депутатами Олександром Вілкулом, Вадимом Новинським, Олександром Долженковим, Сергієм Дунаєвим, Михайлом Папієвим, Юрієм Бойком, Нестром Шуфричем.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати від “Опозиційного блоку” зареєстрували у Верховній Раді проекти постанови про скасування закону про функціонування української мови як державної.

Читайте також: Парубій доручив комітету розглянути постанови, що блокують підписання мовного закону

Таким чином, до розгляду цих документів у сесійній залі ні спікер парламенту Андрій Парубій, ні Президент Петро Порошенко не можуть підписати цей закон.

25 квітня Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон про мову відразу після надходження його на підпис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-