Народний фронт пропонує свою дату для інавгурації Зеленського

Народний фронт пропонує свою дату для інавгурації Зеленського

Укрінформ
Депутатська фракція "Народний фронт" під час засідання 13 травня розглядала пропозицію провести інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського 28 травня та планує зареєструвати в парламенті відповідний проект постанови.
Таку інформацію Укрінформу підтвердили у прес-службі фракції.

"Виникла така думка, в тому числі в Андрія Тетерука, - задля консолідації всіх політичних запропонувати 28 травня як дату інавгурації. Чи знайде ця пропозиція в колег по коаліції - буде вирішуватися завтра, коли цю постанову зареєструють. Ця пропозиція справді розглядалась на засіданні фракції у вівторок", - зазначили у прес-службі.

Читайте також: Раді пропонують ще одну дату інавгурації Зеленського

Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук у коментарі Укрінформу уточнив, що рішення щодо 28 травня як імовірної дати інавгурації новообраного президента було підтримано на засіданні одностайно.

"Це повна правда. Як я і обіцяв новообраному президентові на зустрічі з головами фракцій, ми обговорили всі три дати - 19 травня, що пропонував розглянути Володимир Зеленський, 28 травня як компромісний варіант, і навіть 1 червня як пропозицію одного з експертів команди Володимира Зеленського. Але під час дискусії "Народний фронт" проголосував за 28 травня як можливу дату інавгурації новообраного президента. І з цією позицією ми вийдемо в сесійну залу і будемо голосувати за постанову, як визначатиме дату інавгурації 28 травня. До речі, рішення фракції було одностайним, тому більш ніж переконаний, що наша, така центристська, позиція спонукатиме парламент підтримати дату 28 травня", - пояснив Тетерук.

Він додав, що проект постанови, яким пропонується визначити 28 травня датою інавгурації, буде зареєстрований 14 травня до 10:00.

"Я думаю, що до десятої ранку вона (постанова) вже буде зареєстрована. Вона сьогодні вже готова. Я є автором цього документу. Багато депутатів ще завтра вранці допишуться, тому остаточний список підписантів можна буде побачити вже після реєстрації", - зазначив політик.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді вже зареєстровано кілька проектів постанов щодо дати проведення інавгурації. Депутати пропонують, зокрема, призначити її на 19, 20 травня або 26 травня. Проект постанови про призначення дати інавгурації на 1 червня відкликали.

Водночас Зеленський наполягає на даті 19 травня, і звернувся до ВР з вимогою призначити інавгурацію саме на цей день.

Разом з тим 19 травня є Днем пам'яті жертв політичних репресій, і тому деякі політики, історики, активісти наполягають, що це вкрай невдала дата для інавгурації новообраного глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-