Парубій закликає парламент Кенії визнати Голодомор геноцидом

Парубій закликає парламент Кенії визнати Голодомор геноцидом

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав парламент Кенії підтримати резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Про це Парубій заявив під час спільного брифінгу з головою Національної асамблеї парламенту Республіки Кенія Джастіном Мутурі у понеділок в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Пан спікер (парламенту Кенії - ред.) сьогодні зранку вшанував усіх жертв, які загинули від Голодомору в Україні. І ми сподіваємося, пан спікер і усі члени делегації донесуть до свого народу, до парламентаріїв (інформацію) про одну з найбільших трагедій в історії людства і в Україні, і Кенія стане ще однією країною, яка визнає Голодомор геноцидом українців”, - сказав Парубій.

Він також висловив зацікавленість в тому, щоб в Україні, в Києві, було посольство Кенії. За словами Парубія, це суттєво допомогло б у співпраці між країнами.

Голова Нацасамблеї парламенту Кенії у свою чергу розповів, що делегація парламентарів Кенії встигла відвідати історичні місця у Києві.

Зустріч Голови Верховної Ради України А.Парубія з Головою Національної Асамблеї Парламенту Республіки Кенія Дж.Мутурі/ Фото Володимира Тарасова

“Я хочу сказати, що той досвід, про який ми довідалися під час відвідання цих місць, буде довго триматися у нашій пам’яті. Зокрема, ми відвідали могилу невідомого солдата. Також ми відвідали пам’ятник жертвам Голодомору. Я хочу запевнити, що наша делегація, її члени передадуть ці знання, цей досвід своїй країні”, - зазначив Мутурі.

Він також запевнив, що в кенійському парламенті буде створена група дружби з Україною.

“Я хочу вас запевнити, що ми також збираємося створити в кенійському парламенті групу дружби з Україною. Я сподіваюся, що цей візит посилить нашу співпрацю. Це допоможе нам формувати і узгоджувати позиції, які ми можемо потім представляти на різних міжнародних форумах”, - сказав спікер.

Читайте також: У СКУ нагадали, як можна підписати петицію про визнання Німеччиною Голодомору геноцидом

Мутурі також наголосив, що Кенія надалі підтримуватиме суверенітет України.

Крім того, він поінформував, що під час зустрічі з українською делегацією парламентарії обговорили ряд напрямів співпраці між Україною і Кенією.

Як додав Парубій, під час зустрічі обговорювалися напрямки, “починаючи від торгівлі і закінчуючи парламентською співпрацею”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-