Незаконне збагачення: Луценко заявила, що Порошенко наполягає на поновленні покарання

Незаконне збагачення: Луценко заявила, що Порошенко наполягає на поновленні покарання

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наполягає на розгляді профільним комітетом ВР законопроекту про покарання за незаконне збагачення.

Про це поінформувала представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чинний Президент Порошенко наполягає на тому, що в комітеті має бути розглянуто і відновлено покарання за незаконне збагачення. Глава держави нагадує, що ним було внесено зміни до Конституції щодо зняття депутатської недоторканності і цей м'яч на полі Верховної Ради, відповідного профільного комітету, який має запропонувати парламенту, як далі розглядати ці зміни до Конституції", - наголосила Луценко.

Вона зазначила, що Порошенко своїми двома указами від 7 травня і від 25 квітня 2019 року ввів рішення РНБО про заходи щодо зміцнення обороноздатності держави

"Чинний Президент нагадує парламенту, що ми знаходимося в стані війни, а тому цим указом він пропонує удосконалити систему територіальної оборони, підвищення рівня військово-патріотичного виховання молоді, підготовку військового резерву ЗСУ та інших формувань, протидії інформаційній агресії проти України", - зауважила Луценко.

Крім того, за словами депутата, Міністерству фінансів пропонується передбачити на 2020-2022 роки видатки на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше 5% ВВП, а Кабінету міністрів вжити заходів щодо забезпечення належного фінансування розвитку сектору безпеки і оборони відповідно до принципів і стандартів НАТО і ЄС.

Читайте також: Гройсман хоче повернути кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Також, як зазначила Луценко, Порошенко пропонує цього пленарного тижня обов'язково розглянути законопроекти 8557 та 2413-а і законопроект 9460, внесений Главою держави і направлений на врегулювання особливостей процедури публічних закупівель під час дії правового режиму воєнного стану.

Луценко підкреслила: незважаючи на те, що Верховна Рада ще визначається з датою інавгурації, чинний Президент Порошенко закликає її ухвалити зважене рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-