Савченко і Купрій намагалися зірвати Погоджувальну раду

Савченко і Купрій намагалися зірвати Погоджувальну раду

Укрінформ
Голова депутатського об’єднання "За майбутнього президента Зеленського" Віталій Купрій і позафракційний нардеп Надія Савченко намагалися зірвати Погоджувальну раду, вимагаючи якнайшвидше ухвалити рішення щодо інавгурації новообраного глави держави.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, Савченко наполягала на ухваленні рішення щодо проведення інавгурації 19 травня. У свою чергу Купрій поклав на стіл Парубію наручники.

"Є намагання зірвати засідання Погоджувальної ради, такі спроби робилися, але успіху вони не мали, бо Верховна Рада працює і буде працювати ефективно", - сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

При цьому він закликав Купрія і Савченко покинути засідання Погоджувальної ради.

На переконання спікера, "люди, які очолюють міжфракційне об’єднання на підтримку Зеленського, сьогодні дискредитують український парламент, самого Зеленського і всі державні інституції".

При цьому Парубій наголосив, що йому прикро і соромно, що "люди зі званням народного депутата сьогодні себе так ведуть на Погоджувальній раді".

Зрештою ані Купрій, ані Савченко не покинули засідання Погоджувальної ради. Водночас Парубій продовжив оголошувати питання, які планується розглянути упродовж поточного пленарного тижня.

Читайте також: Призначити інавгурацію на 19 травня заважають особисті інтереси окремих депутатів — Рябошапка

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано кілька постанов щодо дати проведення інавгурації. Народні депутати пропонують, зокрема, призначити її на 19, 20 травня або 1 червня.

Зеленський наполягає на даті 19 травня, і звернувся до ВР з вимогою призначити інавгурацію саме на цей день.

Разом з тим 19 травня є Днем пам'яті жертв політичних репресій, і тому деякі політики, історики, активісти наполягають, що це вкрай невдала дата для інавгурації новообраного глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-