Радник Зеленського заявив, що від

Радник Зеленського заявив, що від "мінського формату" не відмовлятимуться

Укрінформ
Радник Володимира Зеленського з питань оборони Іван Апаршин заявив, що "мінський формат" наразі, фактично, не працює, але відмовлятися від нього буде некоректним щодо партнерів.

Про це він сказав в інтерв'ю Громадському, відповідаючи на запитання про те, чи має бути переформатовано "мінський формат" або склад представництва України на переговорах.

"Позиція залишається незмінною, але ж це позиція не президента Зеленського. Це позиція, яку я в разі необхідності буду йому пропонувати. Мінський формат сьогодні не працює. Але сказати сьогодні, що ми від нього відмовляємося, буде некоректно по відношенню до наших партнерів. Ви ж чули вчора заяву Курта Волкера (спецпредставника США по Україні - ред.)? Він учора заявив позицію, близьку до нашої — російські війська мають піти з території Донбасу. Після цього кордон з РФ має бути перекритий ... українською армією або миротворчими силами ООН. А далі вже підготовчий механізм до повернення туди українського права і вибори за українськими законами", - сказав Апаршин.

Він наголосив, що питання гарантування безпеки на Донбасі є ключовим для врегулювання ситуації. "Поки кордон не буде перекритий, все інше може бути розглянуте, але це не буде ефективним", - заявив радник Зеленського.

Читайте також: Зеленський побоюється бути втягнутим у внутрішньополітичний конфлікт в США - WP

Водночас, за його словами, виникне проблема, що робити з тими людьми, які вбивали українських військовослужбовців і цивільне населення на Донбасі.

"Це, на мій погляд, найскладніше питання — як відділити тих людей, які вбивали, і тих людей, які десь помилилися. Це буде процес не за один день, тривалий", - переконаний Апаршин.

Відповідаючи на запитання про доцільність збереження формату операції Об'єднаних сил, Апаршин сказав: "Нормальний формат. ЗСУ використовуються в тому форматі, для чого вони призначені".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-