Радник Зеленського розповів, як будуть відбирати людей на ключові посади

Радник Зеленського розповів, як будуть відбирати людей на ключові посади

Укрінформ
Кандидатів на всі ключові посади буде відбирати комітет, куди увійдуть до п'яти членів команди Зеленського. Цей комітет даватиме рекомендації президенту.

Про це в інтерв'ю Лига.net заявив екс-міністр фінансів, радник у команді Зеленського Олександр Данилюк.

За словами Данилюка, обраний президент Володимир Зеленський сформує "Номінаційний комітет" з трьох-чотирьох, максимум, п'яти ключових членів команди.

"Вони розглядають усіх претендентів за низкою заздалегідь визначених критеріїв. В результаті має бути ухвалене, бажано, консенсусне рішення, і дана відповідна рекомендація президенту для ухвалення остаточного рішення. Це схоже на відбір в McKinsey, де я працював, коли кандидат проходить кілька співбесід з оцінкою за набором критеріїв, і всі інтерв'юери мають затвердити людину", - уточнив Данилюк.

Він заявив, що набирати доведеться дуже багатьох, "якщо рахувати, то можна збитися". "Глава АП, заступники. В РНБО, МЗС, СБУ, ГПУ. Плюс заступники. Але, не слід думати, що всіх одразу поміняємо", - сказав Данилюк, і нагадав, що "є ще посади в національних регуляторах, низці комісій, зокрема з відбору членів наглядових рад держбанків тощо".

За словами Данилюка, всі члени команди розуміють: "буде успішним президент Зеленський чи ні, залежить від того, чи вдасться зібрати команду професіоналів одного калібру з правильними цінностями, які вміють втілювати ідеї у конкретні справи".

Водночас він зазначив, що серед наближених до Зеленського є люди, яким він не довіряє. "Так, є. Я про це відкрито говорю всередині команди. Потрібно сказати, чому не довіряю. Є люди, які вважають себе фахівцями у певній галузі, а я їх такими не вважаю. По кожній темі дуже багато людей висловлюються, але не готові нести відповідальність і робити", - сказав Данилюк.

Читайте також: Данилюк назвав пріоритети перших 100 днів роботи Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на пост Президента.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради "Голос України" та Кабміну "Урядовий кур'єр". Саме з цього моменту відраховується встановлений 30-денний термін для інавгурації новообраного глави держави.

У Верховну Раду внесено 5 постанов про дату проведення інавгурації новообраного президента. Депутати пропонують призначити її на 19, 20 травня або 1 червня.

10 травня Зеленський через Facebook звернувся до народних депутатів з вимогою призначити його інавгурацію на 19 травня. Також він у різкій формі висловив обурення зволіканням з призначенням дати його інавгурації, оскільки, за його словами, Порошенко "ніяк не зупиниться", "робить активні перестановки у вищому командуванні армії", вирішує кадрові питання, підписує укази та інше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-