Адвокат Трампа збирається в Київ - хоче зустрітися із Зеленським - NYT

Адвокат Трампа збирається в Київ - хоче зустрітися із Зеленським - NYT

Укрінформ
Особистий адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані планує найближчими днями відвідати Київ та провести зустріч із новообраним президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє The New York Times.

"Джуліані заявив, що планує поїхати до Києва, столиці України, в найближчі дні і хоче зустрітися з новообраним президентом країни (Зеленським - ред.), щоб настійно просити його продовжити розслідування, яке, на думку прихильників Білого дому, може розкрити інформацію з двох питань, що становлять великий інтерес для Трампа", - йдеться у публікації.

Як зазначається, одне з них стосується розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо втручання Росії в американські вибори 2016 року. Інше відноситься до передбачуваних зв'язків сина віце-президента США Джозефа Байдена з газовою компанією, що належить українському олігарху.

Розслідування в Україні може допомогти Трампу в його передвиборчій кампанії у 2020 році, наголошується у статті.

"Ми не втручаємось у вибори, ми втручаємось у розслідування, на що маємо право... У цього немає нічого протизаконного… Це не зовнішня політика – я прошу провести їх (Україну - ред.) розслідування, яке вони вже проводять і яке інші люди кажуть їм припинити, і я збираюсь пояснити їм причини, чому його не треба зупиняти, оскільки ця інформація буде дуже, дуже корисною для мого клієнта (Трампа - ред.) і може виявитись корисною для мого уряду", – сказав Джуліані в інтерв'ю у четвер.

Читайте також: Трамп хоче розслідувати "змову" України з Клінтон під час виборів - ЗМІ

Якщо зустріч Джуліані з Зеленським відбудеться, адвокат Трампа заявив, що "планує йому розказати про те, що знає про людей, які його оточують, і наскільки є важливим провести повне та справедливе розслідування".

Джуліані сказав, що його діяльність в Україні має повну підтримку Трампа. Однак він відмовився конкретно сказати, чи повідомив він американському лідеру про заплановану зустріч із Зеленським, але додав: "Він (Трамп - ред), загалом, знає, що я роблю, звісно, як його адвокат".

Білий дім дану інформацію не прокоментував.

Раніше повідомлялося, що Джуліані обговорював з Юрієм Луценком кримінальну справу проти газодобувної компанії Burisma Group, в якій працював син кандидата у президенти США Джо Байдена Хантер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-