Трамп хоче розслідувати

Трамп хоче розслідувати "змову" України з Клінтон під час виборів - ЗМІ

Укрінформ
Генеральний прокурор США Білл Барр працює над "надзвичайними" і "великими" викриттями щодо діячів з України, які нібито намагалися впливати на результати виборів у 2016 році на користь Гілларі Клінтон.

Про це заявив президент США Дональд Трамп в ефірі програми Hannity на Fox News.

На запитання ведучого телеканалу Шона Ханніті, чи потрібно американцям побачити результати українського розслідування щодо можливої співпраці Клінтон з українськими чиновниками, Трамп відповів: "Гадаю, так. Можу собі уявити, що Барр захоче це побачити. Я, звісно ж, покладаюся на генпрокурора. Побачимо, що він скаже про це".

"Здається, це велика справа, дуже цікавий епізод щодо України. Я нещодавно говорив з новим президентом (Володимиром Зеленським - ред.) і привітав його. Але це здається дуже, дуже великою справою. І я не здивований", - додав американський лідер.

Як зазначає телеканал, Трамп повторює месидж свого адвоката Руді Джуліані, який у середу в Twitter написав: "Не спускайте з ока Україну".

За інформацією Fox News, минулого місяця генпрокурор України Юрій Луценко оголосив про відкриття провадження щодо витоку інформації з так званої "чорної бухгалтерії" Віктора Януковича.

Читайте також: Трамп планує укласти ядерний договір з Росією і Китаєм - ЗМІ

Розслідування було розпочате після появи аудіозапису, на якому два українські чиновники антикорупційних органів нібито визнають, що опублікували фінансові дані Манафорта й інформацію про його зв’язки з проросійськими діячами в Україні навмисне, щоб допомогти Клінтон у 2016 році.

За даними Fox News, українські правоохоронці на початку місяця говорили, що зібрали безліч доказів змови й порушень з боку демократів і намагалися передати їх Департаменту юстиції США. Видання також пише, що суд в Україні нещодавно визнав витік інформації про Манафорта незаконною спробою вплинути на американські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-