Кваснєвський радить Зеленському їхати з першим візитом у Брюссель

Кваснєвський радить Зеленському їхати з першим візитом у Брюссель

Укрінформ
Новообраний президент України Володимир Зеленський перші закордонні візити повинен здійснити до Брюсселя, Варшави, Берліна та Парижа.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив екс-президент Польщі Александер Кваснєвський.

“Було б добре, щоб один із перших візитів Зеленський здійснив до Варшави. Хоча, перший має бути до Брюсселя”,- заявив Кваснєвський.

Він зауважив, що з точки зору України, Брюссель є дуже важливим, адже показує проєвропейський та проатлантичний курс, оскільки там є штаб-квартири НАТО та ЄС. Наступними важливими столицями для здійснення візиту він назвав Берлін та Париж, оскільки це – Нормандський формат. Черговим адресатом Кваснєвський назвав Варшаву. При цьому він порадив Зеленському після Брюсселя усе ж вирушити до Варшави.

Читайте також: Перші кроки на посту президента: Кваснєвський дав поради для Зеленського

Після європейських столиць, на переконання Кваснєвського, Зеленський мав би вирушити до Вашингтона, який є важливим із точки зору безпеки України й відносин Україна-Росія.

Крім того, потрібним був би також візит до Мінська.

“На мою думку, продовження ближчих відносин і гра на відмінність позиції Лукашенка від Путіна мали б сенс. Білорусь також є сусідом України, тому до контактів із президентом Лукашенком я поставився б дуже серйозно”,- підкреслив колишній польський лідер.

Натомість, Кваснєвський не рекомендує Зеленському їхати до Москви.

“Немає жодних причин чи заохочень, щоб один із цих перших візитів відбувся до Москви. Щиро кажучи, це також важливо”,- констатував Кваснєвський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-