Кабмін визнає недійсними “путінські” паспорти на Донбасі

Кабмін визнає недійсними “путінські” паспорти на Донбасі

Укрінформ
Уряд на своєму засіданні у середу визнає недійсними ті паспорти, які Російська Федерація видаватиме українцям.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми приймемо рішення про те, щоб визнати незаконними ці паспорти, які будуть видані громадянам України на нашій території, на території суверенної Української держави, безперечно із порушенням будь-яких міжнародних норм та права", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що ці паспорти будуть визнані незаконними при перетині державного кордону, а також для використання на території України.

Читайте також: У Євросоюзі 13 травня обговорять указ Путіна про "паспортизацію" Донбасу

Крім того, наголосив Гройсман, українська влада буде звертатися до країн-партнерів з проханням також не визнавати ці документи. "Щоб ці фейкові паспорти, які видаються повністю із порушенням міжнародних норм, були визнані недійсними при перетині кордонів інших країн", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Путін підписав указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку".

У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-