У Конгресі США закликають Білий дім скасувати рішення щодо Йованович

У Конгресі США закликають Білий дім скасувати рішення щодо Йованович

Заява
Укрінформ
Лідер демократів у Палаті представників США Стені Хойєр і голова Комітету в закордонних справах Еліот Енгель виступили з вимогою до адміністрації США скасувати рішення про відкликання з Києва посла Марії Йованович.

Про це законодавці наголосили у спільній заяві, оприлюдненій у вівторок, назвавши рішення адміністрації Трампа "політично мотивованим".

"Посол Йованович є відданим державним службовцем і дипломатом найвищого рівня, який представляв Сполучені Штати як при республіканських, так і при демократичних адміністраціях. Обурливе рішення Білого дому відкликати її є ударом по політичних позиціях", - наголошується в заяві.

При цьому зазначається, що це рішення адміністрації "було політично мотивованим, оскільки союзники президента Трампа приєдналися до іноземних суб'єктів у лобіюванні за звільнення посла".

Як наголосили законодавці, відкликання посла Йованович лише за кілька місяців до закінчення її терміну перебування в Україні, "шкодить американським інтересам і підриває американську дипломатію".

У цьому зв'язку в заяві міститься заклик до адміністрації Білого дому негайно скасувати це рішення.

Читайте також: У Держдепі назвали плановою ротацію посла Йованович

"У нинішній період передачі влади Україні як ніколи потрібні талановиті фахівці, такі як посол Йованович", - наголосили представники американського Конгресу.

У понеділок Державний департамент США у відповідь на журналістський запит Укрінформу підтвердив, що посол США в Україні Марія Йованович завершує свою трирічну каденцію. При цьому, у відомстві назвали це рішення запланованим раніше й таким, що узгоджується з процесом передачі президентської влади в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-