Луценко проти дострокового розпуску Ради, бо є

Луценко проти дострокового розпуску Ради, бо є "юридичні колізії"

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко вважає недоцільним розпуск парламенту, зокрема, і через юридичні колізії.
Про це Луценко заявив журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо розпуску парламенту... в юридичному співтоваристві є дві точки зору на цю проблему — закон прописаний достатньо нечітко. Він говорить про дату, яка пов'язана з набуттям статусу новообраного парламенту. Дехто рахує це від дня офіційного оголошення результатів виборів, дехто від дня присяги новообраних депутатів. Тому є розбіжності в даті від якої відраховується піврічний імунітет від розпуску парламенту. Про це мають дебатувати або в команді адміністрації новообраного президента, або у Верховній раді, або в судах. Я особисто рекомендував би шанувати демократію і конституцію. Вона передбачає розподіл гілок влади і певну спадковість. Революційні потрясіння потрібні тоді, коли в країні є диктатура”, - сказав Луценко.

Читайте також: Луценко заявляє про інформаційні атаки на нього команди Зеленського

Він заявив, що вважає недоцільним, коли вибори президента розглядаються як перший крок до “чергового обрання нового парламенту”. Луценко також підкреслив, що обрання президента України відтепер не означає гарантованого 5-річного курсу, одноосібно визначеного цією людиною. “На відміну від обрання, наприклад, Кучми чи Януковича. Тепер саме баланс влади президента і парламенту визначає розвиток країни. Таким шляхом йдуть усі демократичні країни світу. І нам не варто винаходити велосипед, якщо навіть комусь на ньому зручно їздити на роботу,” - додав Луценко.

Як повідомлялося, 4 травня у Верховній Раді відбулася зустріч новообраного президента України Володимира Зеленського з головами парламентських фракцій.

Перед зустріччю Зеленський сказав, що запропонує призначити інавґурацію на 19 травня. Віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко припустив, що така дата інавгурації означає бажання Зеленського провести дострокові парламентські вибори.

Водночас, за словами Зеленського, говорити про розпуск парламенту зарано - в нього ще немає повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-