19 травня я обовʼязково буду в  Биківні - Ірина Геращенко

19 травня я обовʼязково буду в Биківні - Ірина Геращенко

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко має намір 19 травня вшанувати у заповіднику “Биківнянські могили” пам’ять жертв політичних репресій.

Про це вона повідомила у Facebook.

“19 травня 2019 року я, як і всі попередні роки, в цей день обов’язково буду тут. З квітами. З повагою до пам’яті тих, для кого Україна була не пустий звук. Кого розстріляли за політичними мотивами, за те, що вони були українці”, - написала Геращенко.

Вона, зокрема, нагадала, що колишній Президент України Віктор Ющенко доклав багато зусиль для створення меморіального комплексу “Биківнянські могили”, де щороку в третю неділю травня вшановують жертв сталінських репресій.

Крім того, підкреслила Геращенко, щороку і Президент Петро Порошенко разом із дружиною, урядовцями і парламентаріями цього дня приїжджали до Биківні, яка стала могилою для тисяч українців.

Тому, за словами першого віце-спікера, 19 травня вона заїде бодай на кілька хвилин на “це кладовище розстріляного відродження” - навіть “якщо ВР вирішить, що в цей день мають відбутися інші, дуже важливі події і церемонії".

Читайте також: Вʼятрович закликає не проводити інавгурацію 19 травня

Як повідомлялося, новообраний президент Володимир Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. На цю дату цього року припадає День пам'яті жертв політичних репресій, по всій Україні проводяться жалобні заходи та обмежуються розважальні заходи, у тому числі на телебаченні.

Питання про призначення дати інавгурації Верховна Рада планує вирішити 14 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-