Дату інавгурації дізнаємося 14 травня на засіданні Ради - Зеленський

Дату інавгурації дізнаємося 14 травня на засіданні Ради - Зеленський

Укрінформ
Новообраний президент України Володимир Зеленський заявив, що дата урочистого засідання Верховної Ради, на якому має відбутися його інавгурація, стане відома на засіданні парламенту 14 травня.

Про це Зеленський повідомив журналістам після зустрічі з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм і народними депутатами в суботу, 4 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорювали різні дати, є різні думки у лідерів фракцій. Тому дату, напевно, ми зможемо з вами зрозуміти тільки 14 травня на засіданні Верховної Ради. Вони будуть голосувати за нашу дату, подивимося", - сказав Зеленський.

Новообраний президент зазначив, що він зі своїми представниками пропонував 19 травня як день інавгурації.

"Ми запропонували нашу дату - 19 травня, тому що треба вже працювати. Я пояснив, що нам треба вирішити цю дату, тому що є зв'язок з іноземними гостями, які хочуть зрозуміти і свій графік, тому що всі хочуть приїхати до нас в Україну для цього святкування, для цього дуже серйозного дня", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський заявив, що має ходи у відповідь на “паспортизацію” Донбасу

Як повідомляв Укрінформ, раніше позафракційний народний депутат Сергій Міщенко зареєстрував у Раді проект постанови, що передбачає проведення інавгурації новообраного президента 19 травня.

Сьогодні у Верховній Раді збиралися голови парламентських францій, народні депутати на зустріч з Головою ВР Андрієм Парубієм та новообраним президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити проведення інавгурації.

У вівторок, 30 квітня, ЦВК оголосила офіційні результати другого туру виборів президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на пост Президента України.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради "Голос України" та Кабміну "Урядовий кур'єр".

Саме з цього моменту відраховуються 30 днів для інавгурації новообраного президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-