У команді Зеленського прокоментували ймовірні кандидатури на посаду глави АП

У команді Зеленського прокоментували ймовірні кандидатури на посаду глави АП

Укрінформ
Бізнес-партнер і член команди переможця президентських виборів Володимира Зеленського Сергій Шефір прокоментував імовірні кандидатури на посаду глави Адміністрації Президента.

Про це Шефір розповів в інтерв'ю виданню theБабель.

На запитання журналістів: "У якому статусі ми з вами зараз говоримо: ви - людина, якій довіряє Володимир, бізнес-партнер, майбутній глава Адміністрації Президента?" Шефір відповів: "Я байдужий до посад і портфелів, але я не байдужий до Зеленського. Як я бачу своє завдання? Хочу, щоб він залишився людиною, ставши політиком. Мені здається, це найголовніше. Я буду там, де потрібен, і знаю, що він мене не підведе".

Водночас Шефір заявив, що в разі призначення на посаду глави АП він готовий лавірувати та домовлятися "до певного рівня". "Зайти в Адміністрацію - можливо, але мені здається, глава Адміністрації має бути професіоналом і добре підкованим юридично. Юридично я не підкований - лише на рівні бізнесу. На людському рівні домовитися конструктивно зможу", - сказав він.

При цьому на запитання журналістів, чи мається на увазі під "юридично підкованим професіоналом" юрист "Студії "Квартал 95" та олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан, Шефір зазначив: "Він дуже нам допоміг. Моя думка: якщо його призначать главою АП, то всі одразу невиправдано накинуться".

Так, за словами Шефіра, поради Богдана під час виборчої кампанії були дуже корисними, оскільки "він сильний, вміє продавлювати якісь питання, наполягати". "Я вважаю, що він зробив тут велику роботу", - наголосив бізнес-партнер Зеленського.

Однак, за його словами, "люди, які вміють обходити систему, - теж частина старої системи". "У публічній площині - це мінус команді та Президенту, які говорять, що оновлять владу. Тому я і сказав, що це призначення буде великим ударом. Володимир ще не зміцнів, а тут почнуть говорити... Тим більше що тема вже мусувалася", - сказав Шефір.

Читайте також: Команда Зеленського готує "фішки" до інавгурації

Відповідаючи на запитання щодо можливого призначення на посаду глави АП ще одного юриста, якому довіряє Зеленський, - Івана Баканова, Шефір зазначив: "І він може очолити АП" .

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати чергових виборів Президента України, новим главою держави обрано Володимира Зеленського. За результатами другого туру, за нього свої голоси віддали 73,22% українських виборців, або 13 млн 541 тисяча 528 громадян. Петра Порошенка підтримали 24,45% виборців, або 4 млн 522 тисячі 450 громадян.

Новообраний Президент України вступає на посаду не пізніше як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.

Фото: Українська правда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-