Путін каже, що не проти поговорити із Зеленським про Донбас

Путін каже, що не проти поговорити із Зеленським про Донбас

Укрінформ
Російський президент Володимир Путін заявив, що не виключає зустрічі з новообраним Президентом України Володимиром Зеленським.
Про це Путін заявив в суботу на прес-конференції в Пекіні, де він перебуває з офіційним візитом, повідомляє Інтерфакс.

«Якщо у нас колись буде зустріч, почнуться якісь переговори, чого я не виключаю, то ми, насамперед, повинні будемо говорити про те, як закінчити конфлікт на південному сході України», - заявив президент РФ.

Але при цьому глава Кремля висловив жаль, що «пан Зеленський вже заявив перед виборами, що він не збирається підписувати декрет або указ про амністію, по-перше, і, по-друге, надати цим територіям (Окремим районам Донецької і Луганської областей України – ред.) особливий статус».

Читайте також: Путін хоче запустити роздачу паспортів РФ для всіх українців

Крім того, на запитання журналіста, коли Путін "може постати перед Зеленським", той відповів, що новообраний український Президент "ще не возвеличений до рангу святих, він не Господь Бог і навряд чи я маю перед ним поставати як би там не було".

Як відомо, шоумен Володимир Зеленський вийшов переможцем із другого туру президентських виборів в Україні, який відбувся 21 квітня, набравши понад 73% голосів. Жодних контактів між російським лідером і обраним Президентом України поки не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-