Рада завтра планує розглянути “мовні” постанови від Опоблоку

Рада завтра планує розглянути “мовні” постанови від Опоблоку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє засідання парламенту в четвер.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вечірнє засідання оголошую закритим», - сказав Голова ВР.

Він подякував депутатам за плідну роботу, зокрема за ухвалення закону про мову. При цьому Парубій зазначив, що завтра ВР має розглянути проекти постанов, зареєстрованих народними депутатами Вадимом Новинським, Олександром Вілкулом, Юрієм Бойком та Нестором Шуфричем щодо скасування рішення парламенту про ухвалення в другому читанні та в цілому законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня Верховна Рада 278-ма голосами при мінімально необхідних 226-ти ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон відразу після надходження його на підпис.

Водночас народні депутати від “Опозиційного блоку” зареєстрували у Верховній Раді два проекти постанови про скасування закону про функціонування української мови як державної. Зокрема, авторами проекту постанови №5670-д-П “Про скасування рішення Верховної Ради від 25 квітня 2019 року про прийняття в цілому проекту Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" є депутати Олександр Вілкул та Вадим Новинський

Читайте також: Опоблок зареєстрував у Раді два документи проти "мовного" закону

Ще один аналогічний проект постанови (№5670-д-П1) внесли депутати Юрій Бойко, Нестор Шуфрич, Василь Німченко, Михайло Папієв, Юрій Мірошниченко та Юлій Іоффе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-