Опоблок зареєстрував у Раді два документи проти

Опоблок зареєстрував у Раді два документи проти "мовного" закону

Укрінформ
Народні депутати від “Опозиційного блоку” зареєстрували у Верховній Раді два проекти постанови про скасування закону про функціонування української мови як державної.
Про це повідомляється на сайті парламенту.

Зокрема, авторами проекту постанови №5670-д-П “Про скасування рішення Верховної Ради від 25 квітня 2019 року про прийняття в цілому проекту Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" є депутати Олександр Вілкул та Вадим Новинський

Ще один аналогічний проект постанови (№5670-д-П1) внесли депутати Юрій Бойко, Нестор Шуфрич, Василь Німченко, Махайло Папієв, Юрій Мірошниченко та Юлій Іоффе.

Читайте також: Зеленський обіцяє проаналізувати "мовний" закон після інавгурації

"Таким чином, ні спікер парламенту Парубій, ні Президент Порошенко не можуть підписати цей закон. Відповідно, цей закон не може вступити в силу", - заявив Вілкул на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 25 квітня, Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон про мову відразу після надходження його на підпис.

"Робота над мовним законом тривала кілька років. Із нього прибрали і каральні інспекції, і структури, які би могли тиснути на бізнес. Текст став гармонійним і збалансованим. Підпишу закон, щойно він надійде мені на підпис", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-