Держдеп США: указ Путіна це провокація та замах на суверенітет України

Держдеп США: указ Путіна це провокація та замах на суверенітет України

Укрінформ
Указ Путіна про “паспортизацію” Донбасу є провокацією і замахом на суверенітет та територіальну цілісність України, що створює серйозні перешкоди для виконання Мінських домовленостей.

Про це йдеться в заяві речника Державного департаменту США Моргана Ортагуса, яка є у розпорядженні кореспондента Укрінформу.

“США засуджують рішення президента Путіна щодо прискореного надання російського громадянства українцям, які мешкають у контрольованій Росією східній Україні. Таким надзвичайно провокативним кроком Росія посилює свій напад на суверенітет і територіальну цілісність України”, - йдеться у заяві.

У Держдепартаменті додають, що рішення Путіна створює “серйозну перешкоду на шляху виконання Мінських домовленостей та реінтеграції Донбасу”.

Американське зовнішньополітичне відомство звертає увагу на те, що це сталося лише за три дні після “приголомшливої” перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах, та нагадує, що він неодноразово наголошував на своїй готовності до серйозної розмови з Росією стосовно імплементації Мінських домовленостей, аби завершити конфлікт, який уже забрав життя більше ніж 13 тисяч осіб.

Читайте також: Указ Путіна про паспорти суперечить Мінським угодам – посол Франції

“Тепер рішення за Росією: чи вона хоче продовжувати ескалацію, а чи виконати свої зобов’язання згідно з Мінськими домовленостями”, - заявили у Державному департаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, 24 квітня президент РФ Володимир Путін затвердив указ, згідно з яким мешканці окремих районів Донецької і Луганської областей мають право звернутися із заявами про прийняття у громадянство РФ за спрощеною процедурою.

Посольство США в Україні засудило цей указ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-