Указ Путіна про паспорти РФ на Донбасі ускладнить переговори для Зеленського – FT

Указ Путіна про паспорти РФ на Донбасі ускладнить переговори для Зеленського – FT

Укрінформ
Указ президента Росії Володимира Путіна щодо видачі паспортів РФ жителям окупованих територій на сході України вочевидь ускладнить позиції для новообраного президента України Володимира Зеленського у мирних переговорах по Донбасу.

Таку оцінку висловило впливове американське видання Financial Times.

"Указ опублікований на веб-сайті Кремля лише через три дні після того, як Україна обрала нового президента", - звертає увагу видання.

Кремль заявив, що запровадив це "з гуманітарними цілями" для того, щоб "захистити права і свободи" жителів району, численність яких оцінюється в 3,7 млн, пише газета. Однак, це "ймовірно, ще більше ускладнить згасаючі мирні переговори між Москвою і Києвом, які новообраний президент Володимир Зеленський пообіцяв відновити".

Читайте також: Повзуча окупація: Україна закликає ЄС відреагувати на указ Путіна

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент РФ Володимир Путін затвердив указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство Російської Федерації у спрощеному порядку". У документі зазначається, що мешканці окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-