Путін створює привід офіційно застосувати армію проти України - Турчинов

Путін створює привід офіційно застосувати армію проти України - Турчинов

Укрінформ
Указ президента РФ Володимира Путіна про спрощений порядок отримання російського громадянства жителям окупованої території Донецької та Луганської областей - це свідома ескалація агресії проти України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

"Указ президента РФ Путіна про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей є нічим іншим, як свідомою ескалацією агресії проти нашої держави та тиском на керівництво України", - йдеться у повідомленні.

За словами Турчинова, видачею російських паспортів мешканцям окупованих територій Донбасу "Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України".

"Це пов'язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати збройні сили для захисту громадян РФ поза межами російської території", - сказав секретар РНБО.

Читайте також: Україна звернулася до Радбезу ООН щодо російських паспортів на Донбасі

Він наголосив, що "відповідь на це може бути тільки одна - зміцнення нашого оборонного потенціалу, та відповідна міжнародна реакція на злочинні дії Кремля з посиленням санкційного тиску на країну-агресора".

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ, яким мешканцям окремих районів Донецької і Луганської областей надається право звернутися із заявами про прийом у громадянство РФ за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-