Ягланд написав Зеленському про очікування Ради Європи

Ягланд написав Зеленському про очікування Ради Європи

Лист
Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд привітав Володимира Зеленського з обранням на пост Президента України та висловив сподівання на продовження демократичних реформ.

Про це генсек РЄ написав у листі Зеленському, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Вітаю Вас з обранням на пост Президента України. Цей процес був важливим свідченням відданості України демократичним цінностям. Без сумніву, Ви прийшли на посаду у час, коли Ваша країна переживає значні виклики у багатьох сферах. Я сподіваюся, що Ви будете спроможні застосувати мандат, який отримали, задля проведення демократичних реформ, відновлення миру і єдності в країни та прагнень українських людей до стабільності і процвітання», - йдеться у листі.

Ягланд наголосив, що Україна є важливим членом Ради Європи, і безпека її демократії життєво важлива для усього континенту.

«Рада Європи підтримуватиме Україну на шляху до досягнення цієї мети. Ми очікуємо на продовження нашого співробітництва з реформування і зміцнення незалежності судової системи, боротьби з корупцією та просування ролі громадянського суспільства», - зазначив Ягланд.

Читайте також: Діаспора обурена заявою у Зеленського про "жертв чорних технологій"

Генеральний секретар укотре запевнив, що Рада Європи підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Як повідомлялося, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів Президента. За попередніми даними ЦВК, Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів, Петро Порошенко - 24,45%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-