Комітет Ради сьогодні розгляне фінальну версію мовного законопроекту

Комітет Ради сьогодні розгляне фінальну версію мовного законопроекту

Укрінформ
Засідання Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, на якому планують фіналізувати текст законопроекту про мову, відбудеться у середу, 24 квітня, на третьому поверсі кулуарів парламенту та проходитиме публічно.

Про це повідомив Голова ВР Андрій Парубій під час засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Комітет з питань культури і духовності сьогодні відбудеться о 14.30 на 3-му поверсі для тих, хто має намір прийти у комітет і взяти в ньому участь. Тому я це публічно повідомляю, щоб ми змогли знайти спільне формулювання», - сказав Парубій.

Водночас спікер нагадав, що ухвалити мовний законопроект Рада планує у четвер, 25 квітня, близько 11.00.

Парубій також констатував, що «ведеться дуже системна робота, щоб переконати депутатів не голосувати і не приходити завтра до парламенту», тому він закликав депутатів, які вважають себе патріотами, обов’язково підтримати законопроект про мову і бути присутніми на засіданні в четвер.

Читайте також: Парубій готовий піти у відставку лише після підписання “мовного” закону

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 28 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроекту про мову, до якого було подано понад 2 тисячі поправок.

У першому читанні “мовний” законопроект було ухвалено 4 жовтня 2018 року.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-