Парубій готовий піти у відставку лише після підписання “мовного” закону

Парубій готовий піти у відставку лише після підписання “мовного” закону

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що поставить на голосування питання про своє звільнення з посади відразу після того, як підпише закон "Про функціонування української мови як державної" і будуть зібрані підписи за його відставку.

Про це спікер повідомив під час ранкового засідання парламенту в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я наголошую на тому, що ані на йоту цей процес не буде затримуватись. Збирайте підписи, колеги, і я вам обіцяю наступне: як тільки будуть зібрані необхідні підписи, я невідкладно поставлю це питання на голосування з одним нюансом - після того, коли я, як Голова Верховної Ради України, поставлю підпис під законом про українську мову. А це підпис уже незадовго", - наголосив Парубій.

Спікер зазначив, що після того, як в Апарат ВР 23 квітня надійшла заява про збір підписів про його відкликання і відставку, він невідкладно дав доручення видати підписні листи.

Парубій також зауважив, що його здивувало те, що написано в заяві про його відкликання з посади.

Читайте також: Апарат ВР видав документи для збору підписів за відставку Парубія

"Виявляється, для вас епоха беззаконня, несправедливості, безнаказаності завершена. Це 5 років. Я хочу вам сказати, цих 5 років український парламент прийняв усі закони для прийняття безвізу, яким ви сьогодні користуєтесь. Цей парламент прийняв усі антикорупційні закони, цей парламент прийняв усі закони для захисту національної ідентичності, мови, культури і телебачення. Це, колеги, ваша епоха завершується, і завершилась давно. Ви нас не повернете в епоху пітьми і брехні", - сказав Парубій.

Голова ВР також нагадав, як ухвалювалися закони "16 січня", мовний закон Колесніченка-Ківалова, і наголосив, що до тієї епохи український парламент більше не повернеться.

"Завтра ми будемо приймати закон про мову демократично, відкрито, публічно, без бойовиків, зверніть увагу, як ви приймали Колесніченка-Ківалова закон, бо український парламент має проукраїнську більшість, працює і працювати буде", - підкреслив Парубій.

Засідання Верховної Ради / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат із групи "Партія "Відродження" Валерій Писаренко розпочав збір підписів за відставку Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-