Глава МЗС Британії подякував Порошенку за реформи

Глава МЗС Британії подякував Порошенку за реформи

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант подякував Президенту України Петру Порошенку за його зусилля у відновленні миру та здійсненні реформ в країні
Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті британського уряду.

“Хочу сердечно привітати Володимира Зеленського з його обранням наступним президентом України та висловити свою вдячність президенту Петру Порошенку за його службу Україні, та за його зусилля у відновленні миру та здійсненні реформ”, - заявив Гант.

Міністр також високо оцінив сам процес проведення виборів в Україні.

“Я також вітаю Україну з проведенням мирних і конкурентних президентських виборів, які підкреслюють її тривалу відданість демократії та євроатлантичному шляху, який був обраний українським суспільством”, - додав Гант.

Глава МЗС наголосив, що Британія дуже зацікавлена в підтримці України, адже її стабільність важлива для європейської безпеки.

“Велика Британія дуже зацікавлена в підтримці України, адже вона не тільки стоїть на передовій у протидії викликам, які Росії кидає всій системі міжнародного правопорядку, але її стабільність має важливе значення для європейської безпеки”, - сказав британський міністр.

Він додав, що Лондон й далі підтримуватиме Київ на шляху реформ.

“Ми розраховуємо на співпрацю з обраним президентом Зеленським та будемо й надалі рішуче підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України через наше тісне співробітництво у сфері безпеки й оборони, та нашу спільну прихильність проведенню економічних і політичних реформ, які необхідні для стабільності й майбутнього процвітання України”, - заявив Гант.

Міністр також нагадав, що вже в липні в канадському Торонто відбудеться конференція з питань українських реформ, і цей захід буде гарною можливістю оцінити їх прогрес і продемонструвати підтримку цих надважливих зусиль.

Читайте також: ЦВК уже отримала 77 протоколів із мокрими печатками

Як повідомлялося, за результатами підрахунку 100% електронних протоколів підрахунку голосів, на чергових виборах Президента України перемагає Володимир Зеленський, за якого свої голоси віддали 73,22% виборців. Петра Порошенка підтримали 24,45 % виборців.

Загалом участь у голосуванні взяли 18 млн 491 тисяча 840 виборців. Явка виборців становила 62,07%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-