У Раді почали збір підписів за відставку Парубія

У Раді почали збір підписів за відставку Парубія

Документ
Укрінформ
Народний депутат із групи "Партія "Відродження" Валерій Писаренко розпочав збір підписів за відставку Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Про це Писаренко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні в парламенті починаємо збір підписів для зняття з посади Голови Верховної Ради. Вважаю, що настав час завершити епоху беззаконня, несправедливості і безкарності", - заявив він.

Водночас Писаренко додав, що ці дії не означають його роботу з командою лідером президентських перегонів Володимира Зеленського, а "просто настав час".

Разом з тим поінформовані джерела у коментарі Укрінформу зазначили, що така ініціатива може бути пов'язана із небажанням деяких депутатів, зокрема й Писаренка, ухвалювати законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної", а також із наміром Парубія не прискорювати інавгурацію новообраного Президента.

Читайте також: Парубій: Авантюри щодо розпуску ВР не матимуть жодної перспективи

"Писаренку вже видали підписні листи. І є велика ймовірність, що йому таки вдасться зібрати 150 голосів для винесення цього питання на розгляд. Більше того, вони можуть зібрати й 226 голосів за відставку Парубія. Свої голоси готові віддати "Відродження", "Воля народу". Вони зацікавлені у тому, щоб Парубій не підписав закон про мову, а також у можливості прискорення проведення інавгурації. Зважаючи на те, що зараз у парламенті триває розгляд законопроекту про мову і переривати його не можна, то, вочевидь, голосування за відставку Парубія може відбутися вже цього четверга", - пояснив співрозмовник агентства.

Водночас він додав, що Писаренко, скоріш за все, буде представником нового Президента в парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-