Гройсман піде на парламентські вибори з власною політичною силою

Гройсман піде на парламентські вибори з власною політичною силою

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман планує йти на вибори до Верховної Ради із власною політичною силою.

Про це він сказав у ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується моєї політичної позиції, я розумію, що вибори будуть строкові і я братиму в них участь. Я вважаю, що професійні кроки, які робитиме український парламент, наближатимуть нас до мети - сильної, успішної, розвинутої країни. Я не хочу бути статистом у наступному політичному сезоні, а бути активним, впроваджувати політичні ідеї", - заявив Гройсман.

Він наголосив, що йтиме у парламент разом із власною політичною силою, яка "об'єднає людей з гарною репутацією".

"Буде сформовано силу з однодумців, з якими ми підемо на вибори та проситимемо довіри у людей. Якщо ми цей мандат отримаємо, я зроблю все, щоб жоден український громадянин про це не пошкодував", - запевнив прем'єр.

Глава Кабміну висловив сподівання, що в Україні не відбудеться дострокових виборів за старою системою.

"Якщо йтиметься про дострокові вибори, то ми маємо бути готові, що все обереться за старою системою і через кілька місяців нас очікуватиме величезне розчарування: коли почнуть блокувати трибуни, не ухвалювати рішень... Ми напрацювали класну реформу українського парламенту: збалансовану, зі швидким ухваленням рішень. Якщо цього не зробити, то станемо на ті самі граблі", - зазначив Гройсман.

На його переконання, уряд у міжвиборчий період має забезпечувати стабільність держави.

"Думаю, ми з цим завданням впораємося. Якщо ми виходимо з інтересів держави, у нас все нормально і логічно складається", - відзначив прем'єр.

Читайте також: Уряд домігся зниження ціни на газ у травні на 300 гривень - Гройсман

Він також повідомив, що своєю найбільшою політичною перемогою вважає децентралізацію.

"Для мене це є особиста і особлива реформа. Арсеній Яценюк у 2014 році запросив мене в уряд віце-прем'єром з регіональної політики, щоб той досвід, який я напрацював як міський голова, я впровадив в Україні. Я зібрав гарних експертів, ми зробили свою роботу. Вважаю, що це одна з найуспішніших реформ, яку мені вдалося реалізувати на посаді віце-прем'єра, голови парламенту, голови уряду", - сказав Гройсман.

За його словами, реформа децентралізації потребує захисту через закріплення у Конституції.

"Це дуже важлива реформа, адже вона дозволяє віддати владу з центру людям. Ви ж самі обираєте своїх міських голів. Вони мають гроші та можливості приймати рішення. Коли я почав цим питанням опікуватися, місцеві бюджети становили 70 млрд, а сьогодні - вже 270 млрд. Центральна влада завжди претендуватиме на те, щоб забрати ці повноваження і кошти, тому їх треба захистити. Треба захистити децентралізацію у Конституції, щоб не так просто було її ліквідувати", - наголосив Гройсман.

На його переконання, слід прибрати дублювання функцій місцевої та центральної влад.

"Там, де люди обрали свою владу, що там робити районним і обласним держадміністраціям, які призначаються з Києва? Їх треба просто ліквідувати. Невже люди не можуть собі обрати міського голову? Державна функція - це функція контролю і реалізації державної політики", - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-