Парубій закликає депутатів у чистий четвер ухвалити мовний закон

Парубій закликає депутатів у чистий четвер ухвалити мовний закон

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає народних депутатів у четвер, 25 квітня, ухвалити закон про мову, а також поправки до закону про розмінування і постанову про проведення в Україні у 2020 році Парламентської асамблеї НАТО.

Про це спікер сказав на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я передбачаю, по тому плану, який є, що ми у чистий четвер зможемо перейти до прийняття закону про мову”, - сказав Парубій.

Спікер парламенту зазначив, що народним обранцям лишилося опрацювати менш як 300 правок, але, як показав досвід, народні депутати можуть опрацювати у середньому 200 правок на день. Тому є підстави думати, що у вівторок-середу їх можна завершити розглядати.

Парубій закликав голову комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Миколу Княжицького зібрати членів комітету та проаналізувати роботу з усіма правками, а потім запропонувати парламенту - до яких варто повернутися, а які викласти в іншій редакції.

За його словами, цей закон є ключовим питанням, яке нині стоїть у порядку денному. 

Читайте також: У Раді стався конфлікт між Парубієм і Купрієм

Парубій також закликав розглянути в четвер поправки до закону про розмінування і постанову про проведення в Україні у 2020 році Парламентської асамблеї НАТО.

"Протягом розгляду закону про мову накопичилися деякі питання, які потребують негайного розгляду, зокрема, питання у сфері безпеки і оборони. Хочу нагадати, що український парламент має прийняти поправки до закону про розмінування... Тому я прошу всі фракції переглянути це питання і підготувати до розгляду в четвер. Також, не відтягуючи, ми маємо прийняти в четвер законопроект про проведення в Україні Парламентської асамблеї НАТО", - сказав голова ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-