Суд отримав іще один позов про заборону Порошенку виїжджати за кордон

Суд отримав іще один позов про заборону Порошенку виїжджати за кордон

Укрінформ
Журналіст телеканалу "1+1" Олександр Дубінський подав до Окружного адміністративного суду Києва позов, у якому просить заборонити високопосадовцям виїжджати за кордон.
Про це інформує прес-служба суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Олександра Дубінського до Національної поліції України, Служби безпеки України та Адміністрації Державної прикордонної служби України про визнання протиправною їх бездіяльність щодо захисту національної безпеки України. Треті особи - Президент Петро Порошенко, голова АПУ Ігор Райнін, народний депутат Ігор Кононенко", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів.

Серед інших вимог у позові – визнання протиправною бездіяльність Нацполіції та СБУ щодо “невчинення профілактичних дій із запобігання корупції та посягань на економічну безпеку держави з боку вищевказаних осіб”, поінформували в суді.

Читайте також: В Окружному адмінсуді чекають від Жванії офіційної заяви про позов щодо Порошенка

Зазначається, що наразі суд досліджує матеріали позову та вирішує питання про відкриття провадження у справі.

Також у суді нагадують, що 17 квітня до них надійшов позов екс-депутата Давида Жванії, в якому він просить суд заборонити високопосадовцям, зокрема і суддям Верховного суду, виїжджати за кордон протягом одного року після проведення виборів.

Як повідомлялося, водночас Жванія у четвер, 18 квітня, заявив, що не подавав позову до суду про заборону 180 чиновникам, в тому числі Президенту України й Голові Верховної Ради, виїжджати за кордон протягом року після виборів. Він також сказав, що оприлюднена на сайті суду позовна заява від його імені не підписана.

У свою чергу в Окружному адмінсуді підкреслили, що чекатимуть від Жванії офіційної заяви про те, що він не подавав такого позову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-