В Окружному адмінсуді чекають від Жванії офіційної заяви про позов щодо Порошенка

В Окружному адмінсуді чекають від Жванії офіційної заяви про позов щодо Порошенка

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва чекає від колишнього народного депутата Давида Жванії офіційної заяви про те, що він не подавав позов з вимогою заборонити виїзд Президента Петра Порошенка і ряду інших топ-посадовців з країни.

Про це на брифінгу у четвер заявив суддя-спікер суду Богдан Санін, повідомляє Українська правда.

За словами Саніна, 17 квітня суд отримав позовну заяву з підписом від фізичної особи, яка назвалася Давидом Жванією. У ній міститься вимога заборонити виїжджати за кордон 180 топ-чиновникам, зокрема і Президентові Петру Порошенку.

"Судом в силу того, що ми вбачали, що це викличе неймовірний резонанс і це є досить цікава для суспільства справа, відповідна справа була опублікована. Більш того, в самому тексті заяви було зазначено, що особа, яка звернулася, надає дозвіл на публікацію свого позову", - зазначив Санін.

За його словами, якщо екс-депутат Жванія стверджує, що не подавав позов, він має звернутися до суду із відповідною заявою.

"Якщо він вважає, що він не звертався, він наділений правом звернутися до суду і відкликати відповідну позовну заяву. Однак такої заяви до нас не надходило", - наголосив суддя-спікер.

Водночас він дав зрозуміти, що наразі підстав не вірити, що саме Жванія подавав позов, у суду немає.

"Сумнівів у тому, що безпосередньо Давид Жванія підписував і звертався в суд, наразі не існує, оскільки жодної іншої реакції, окрім публікації в ЗМІ, ми не бачили", - додав Санін.

Він підкреслив, що суд діє виключно в межах процесуального кодексу.

Читайте також: Жванія заявляє, що не подавав позову щодо Порошенка

"Повідомлення в ЗМІ суддя або суд не може приймати до уваги як обґрунтування того, що позовна заява не подавалася особою", - зазначив він.

За словами судді-спікера, заяву зареєстрували 17 квітня, і суд взяв її в роботу.

У коментарі УП Санін уточнив, що позов подавав Жванія Давид Важаєвич, підпис наявний. "Чи він це? Невідомо. Однак сумніваюсь, що є такі повні тезки", - сказав представник суду.

Як повідомлялося, 17 квітня прес-служба ОАСУ поінформувала, що до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Давида Жванії до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони виїжджати за кордон Президенту Петру Порошенку, Голові Верховної Ради Андрію Парубію та іншим високопосадовцям, зокрема і суддям Верховного суду та Апеляційного суду, протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення.

Проте згодом екс-депутат Давид Жванія заявив, що не подавав такого позову до суду. Він також сказав, що оприлюднена на сайті суду позовна заява від його імені не підписана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-