Міжнародні партнери нагадали, що націоналізація Привату була вимушеним кроком

Міжнародні партнери нагадали, що націоналізація Привату була вимушеним кроком

Укрінформ
Міжнародні партнери вже відреагували на рішення суду щодо ПриватБанку та наголошують, що його націоналізація була вимушеним кроком.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час наради у Раді національної безпеки й оборони з приводу ситуації навколо банку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас дуже тривожна ситуація з точки зору реакції світу… Ми сьогодні вже маємо реакцію Сполучених Штатів Америки, маємо реакцію Європейського Союзу, маємо реакцію Світового банку, і Міжнародного валютного фонду, і інших країн "Великої сімки", які чітко наголошують, що націоналізація 2016 року була вимушеним кроком, абсолютно виправданим після проведення ретельної перевірки та аудиту, який був найнятий Національним банком. Фактично, не залишалося жодного іншого виходу і в такий спосіб була врятована банківська система", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що рішення щодо націоналізації «були спрямовані, в першу чергу, для захисту інтересів людей».

Читайте також: Порошенко скликав нараду в РНБО через рішення суду щодо ПриватБанку

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку.

В Окружному адміністративному суді Києва пояснили своє рішення тим, що відповідачі у цій справі не довели правомірності віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Читайте також: Окружний адмінсуд пояснив своє рішення щодо ПриватБанку

Водночас у Національному банку наполягають, що рішення стосовно неплатоспроможності ПриватБанку ухвалювалося на основі аналізу якості його активів, у результаті чого було зафіксовано від'ємний капітал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-